Christa Hofland
Mede Eigenaar

“Persoonlijk contact is essentieel voor ons bedrijf”

Groot zijn door klein te blijven, dat is het motto van Hofland Grootkeuken & Maaltijdtransport. Een toonaangevend bedrijf dat producten verkoopt voor de maaltijdtransport in met name zorginstellingen.

Hofland is specialist in maaltijdbeweging in professionele keukens. In de praktijk betekent dit, dat ze producten verkopen die geschikt zijn om voeding in te bewaren en te verplaatsen. Ze ontwerpen de producten op maat of importeren ze. Denk aan maaltijdboxen, serveerwagens en foodtransporters, een soort rijdende koel/warmhoud kast. Deze producten zijn hard nodig om voor grotere groepen mensen en onder speciale omstandigheden een goede maaltijd op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Zo verkoopt Hofland haar producten voornamelijk aan de zorg.

Christa Hofland, mede eigenaar van het bedrijf: “We mogen diverse Nederlandse en Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen tot onze klanten rekenen, ook lokaal en regionaal waaronder bijvoorbeeld div zorginstellingen in regio Rotterdam. Maar we leveren ook aan andere sectoren. Zo zijn diverse foodketens, online supermarkten en bedrijfscateraars ook onderdeel van onze klanten. Begin januari plaatsen we bijvoorbeeld een nieuwe combisteamer bij het Beatrix Theater.” Hofland bedient dus kleine en grote namen, ondanks dat het team maar uit 8 personen bestaat.

Textielbedrijf
Vandaag de dag is Hofland specialist in de maaltijdtransport. Maar het familiebedrijf dat bestaat sinds de jaren eind jaren 60, startte ooit in de projecttextiel. Opa Hofland was textiel leverancier in de zorg en werkte vanuit zijn huis aan de Albert Cuypstraat. Na zijn overlijden nam Frits Hofland, de vader van Christa de zaak in de jaren 70 over. Hij verhuisde de zaak naar de Ringdijk. Toen de crisis in de jaren 80 toesloeg, gooide hij het roer om. Hij zag een grote behoefte aan maaltijdtransport oplossingen in de zorg en besloot zich daarin te specialiseren. Dat bleek een verstandige zet.

Het bedrijf groeide in de jaren 90 voornamelijk door het aanbieden van rvs maatwerk wagens en tafeltje dekje systemen. Dit zijn compacte maaltijdkoffertjes waarin een maaltijd warm of juist koud blijft. Ideaal voor het idee van tafeltje dekje, waarin mensen een maaltijd thuis bezorgd krijgen.

Verantwoordelijkheid
Christa groeide op in een echte Ridderkerkse ondernemersfamilie van zowel vaders als moeders kant. Het is dan ook niet gek dat ze na haar studie als communicatiemedewerker bij het bedrijf belandde. “Het ondernemen is met de paplepel ingegoten. Ik en mijn zus waren vroeger altijd op ‘de zaak’. Ik vond dat heerlijk.”

Uiteindelijk werd Christa in 2017 mede eigenaar van Hofland. “Ik werd gezien als de ‘troonopvolger’ van mijn vader. Dat voelde als een grote verantwoordelijkheid. Toch heb ik mij nooit gedwongen gevoeld om het bedrijf voor te zetten. Het is echt mijn eigen keuze geweest. Ik ben er heel trots op” Bovendien heeft Christa een goede leermeester. “Mijn vader Frits is altijd als een soort coach en rots voor mij geweest. Hij blijft uiteindelijk in mijn optiek de man met meeste ervaring.”

Toekomst
Inmiddels is Hofland niet meer weg te denken in de sector van de maaltijdtransport. Christa: “Door focus op een mooi compleet assortiment met vaste leveranciers in de afgelopen 10 jaar kennen meer en meer Nederlandse en Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen onze naam. We hebben nu overal wel een warm contact of een linkje. En dat met een toch wel klein team. Daar zijn we heel trots op.” Uiteindelijk hoopt Christa dat alle ziekenhuizen in Nederland gebruik maken de producten van Hofland, direct of indirect via dealers. “Zolang we maar niet het persoonlijke contact verliezen met onze klanten. Dat is essentieel voor het succes van ons bedrijf.”

Benieuwd naar Hofland Grootkeuken & Maaltijdtransport? Kijk op www.hoflandgrootkeuken.com en www.thermocateringbox.nl